Introduktion till biodling är skriven för dig som vill skaffa bin, och konkret vill veta hur du ska gå till väga.
Sandra Hudin delar med sig av sin egen resa till att bli biodlare, med erfarenhet både på hobbynivå och som egenföretagare. Sandra har gått kursen Godkänd Biodlare och har praktisk erfarenhet av biodling sedan 2019.
Numera håller Sandra kurser i biodling genom sitt företag Solstugans Bigård och har gjort det sedan 2022, både på plats i bigården i Orsa och på distans via Studieförbundet Vuxenskolan. Efter att ha undervisat hundratals kursdeltagare kan Sandra se på biodling genom nybörjarens perspektiv. Hon kan på ett pedagogiskt sätt presentera den kunskap som är relevant för nybörjaren, något hon förvärvat genom sin egen erfarenhet, och från alla frågor och funderingar hon stött på genom åren som kursledare.
Typiskt för biodling är att när man ställer en fråga till tio biodlare, får man tio olika svar. Det kan därför vara svårt att navigera ämnet innan man har lärt sig grunderna. Boken innehåller Sandras samlade erfarenhet beskrivet utifrån nybörjarens perspektiv. Allting presenteras på ett enkelt och lättsamt sätt, och ger dig de rätta förutsättningarna för att börja hålla bin. Alla frågor som en nybörjare kan ha besvaras i boken, och Sandra levererar på känslan att biodling är till för alla.